Con esta herramienta te facilitamos un acceso a todas las ofertas y demandas de tecnología europeas y a búsquedas de socios para participar en propuestas europeas de I+D publicadas en la red Enterprise Europe Network, pudiendo filtrar los resultados para facilitar las búsquedas más acordes con tus necesidades.

¿Quieres recibir estos listados de oportunidades de colaboración en tu correo de forma periódica y personalizada? Date de alta en nuestro Boletín

Para optimizar los resultados de la búsqueda, se recomienda utilizar términos en inglés.

Empresa lituana especializada en alimentos procesados busca una tecnología de prensado de masa

Resumen

Tipo:
Demanda Tecnológica
Referencia:
TRLT20181001001
Publicado:
15/01/2019
Caducidad:
16/04/2019
Resumen:
Una empresa lituana con más de 20 años de experiencia en alimentos procesados congelados (masas rellenas, pizzas, crepes, empanadillas y productos elaborados con requesón y patata) busca una tecnología para solucionar un problema existente en su línea de producción: la rotura de la masa cuando es prensada y cortada. Actualmente la empresa está planificando el lanzamiento de nuevos productos al mercado hechos de masa con una mínima cantidad de gluten o sin nada de gluten. La tecnología utilizada rompe y deshace la masa cuando se extiende para formar bolas de masa. La tecnología actual funciona correctamente con masa basada en gluten pero no con los nuevos productos sin gluten. La empresa busca una solución totalmente desarrollada que pueda integrarse en su línea de producción. La cooperación se establecerá en el marco de un acuerdo comercial con asistencia técnica.

Details

Tittle:
Lithuanian based processed food company is looking for a dough pressing technology
Summary:
A Lithuanian processed food company is looking for a technological solution to an existing production line problem - dough tearing at the point when it is pressed and cut. The company is currently looking for a fully developed solution that could be integrated into their production line. The company is open to suggestions for a partnership working under a commercial agreement with technical assistance.
Description:
A Lithuanian processed food producer with over 20 years of experience in frozen processed food products production. The company produces: dumplings, pizzas, pancakes, pasties and various other products made from curd or potatoes.

The company is planning to release new products into the market. They are made from dough with minimal amount of gluten or completely gluten free. Using the usual technology, the dough tears and disassembles when it is rolled out and formed to a dumpling. Current technology is performing well, however it´s modification is based on the use of gluten dough, which allows better bonding between two pieces of dough. The company is looking for existing equipment with already tested recipes that could be implemented into production line.

With this new technology, company is aiming to strengthen their position in the market. Therefore company is looking for a partner to work under the commercial agreement with technical assistance.






Technical Specification or Expertise Sought:
Technology:
- has to form dumpling dough around the filling.
- should meet EU health standards.
- should be made from stainless steel.
- should be suitable for mass production.

Partner sought

Type and Role of Partner Sought:
Type of partner sought: Industry.
Activity: Manufacturing equipment, specialized in food forming.
Role: Expected to provide machinery and neccesery services (teaching, technical support etc.)

Client

Type and Size of Client:
Industry SME 50-249
Already Engaged in Trans-National Cooperation:
Si
Languages Spoken:
English
Lithuanian